Thomas de Oude
Mediavormgever
Concept 1
Een acteur in het filmpje staat voor een schoolbord. Op dit schoolbord staat tekst en een afbeelding. Docent/Leeraar staat uit te leggen over de app en daarna over de auto. Op het bord staat een plaatje van de app of de auto. De camera zoomt in op dat plaatje en begint met het plaatje veranderd in een filmpje. In het filmpje word uitgelegd hoe je bijvoorbeeld een auto moet reserveren of hoe je een auto op moet laden. De docent zit in het filmpje van het bord, hij doet voor hoe je bijvoorbeeld de auto moet opladen.
​
Dit concept heeft betrekking tot de doelgroep omdat:
Het doel van de opdracht is de gebruikers iets laten leren over de auto’s en de app. Een groot deel van de doelgroep staat vaak uitleg te geven voor een klas. Het doel van de video is iemand iets laten leren dus een schoolstijl past daar goed bij. Het concept is ook nog gericht op de studenten kant van de doelgroep.
Concept 2
Een soort eigen-huis-en-tuin filmpje. Een man stelt zich voor en vertelt wat hij vandaag gaat doen. Deze man speelt een onwetende man, hij weet niks over de auto’s en de app. Samen met gespecialiseerde personen gaat hij kijken hoe de auto en de app werkt. De man stelt vragen over hoe een onderdeel van de auto werkt en de specialist geeft duidelijke uitleg over het onderdeel terwijl je dat in beeld ziet hoe dat uitgevoerd moet worden.
​
Dit concept heeft betrekking tot de doelgroep omdat:
Veel mensen kunnen zich inleven in de hoofdpersoon van het filmpje. De doelgroep vind het fijn als iets door een deskundige of iemand die veel verstand heeft van het onderwerp word uitgelegd.
Concept 3
Het filmpje begint met een telefoon. Een stem begint met vertellen wat er gaat gebeuren in het filmpje. Daarna verschijnt er een telefoon met de app op het scherm. De stem begint met uitleg geven over de app terwijl je ziet wat er word gedaan in de app. Nadat de uitleg is gegeven over de app kantelt de telefoon op zijn zijkant en word groter, op het scherm verschijnt de auto. De auto draait rond en stopt bij elk belangrijk onderwerp van de auto. Per belangrijk onderdeel van de auto komt er een tekstwolk met informatie. De stem praat mee met de tekst in het tekstwolkje. In deze tekstballon komt informatie te staan over hoe je dat onderdeel van de auto moet gebruiken.
Deze tekstballonnen komen in een futuristische stijl.
​
Dit concept heeft betrekking tot de doelgroep omdat:
Het is iets futuristisch net zoals het E-Mobility park, het is iets van de toekomst. Het is erg duidelijk en makkelijk om te snappen. Je hebt altijd je telefoon nodig voor het gebruiken van de auto.
Design - Storyboard








Design - Uitleg en Script schets
De video begint met een man die zich voor stelt. Hij vertelt wat hij vandaag gaat doen. Hij zegt wie hem daarbij gaat helpen, die persoon komt aan lopen en ze beginnen te praten. Ze pakken de telefoon met de app erbij. De hand met de telefoon komt in beeld. Je hoort de stemmen van de mannen op de achtergrond terwijl er uitleg word gegeven over de app. Als de uitleg klaar is komen de mannen weer in beeld. De uitleg gevende man zegt: ‘Zo je auto is nu gereserveerd nu kunnen we de auto op gaan halen.’ De man reageert en ze gaan naar de auto toe.
​
Bij de auto aangekomen begint de man uitleg te geven over de auto. Ze pakken de app er weer bij om de auto te openen. Als de auto is geopend gaan ze in de auto zitten. De man laat zien hoe je de auto moet starten. De andere man reageert met hoe makkelijk het is.
De specialist zegt: ‘Een ander belangrijk ding wat je nu nog moet weten is hoe je de auto moet opladen.’ Ze stappen uit en gaan naar de voorkant van de auto. Daar geeft de specialist uitleg over het gebruiken van de oplaadpaal en het opladen van de auto. Daarna zegt hij: ‘En als je weer klaar bent met opladen hoef je alleen maar dit en dit te doen.’ Daarna laat hij nog zien hoe je de auto weer op slot moet doen en hoe je de app stop zet als je klaar bent met het gebruiken van de auto.
Realisatie
Bij de realisatie heb ik meer een regisseursrol gespeeld. Ik heb Igor en Wouter (de acteurs) aan gestuurd tijdens de opnames en ondertussen ook de cameraman aanwijzingen gegeven. Ondertussen ben ik ook bezig geweest met de audio opnemen voor de video. Dit heeft helaas minder goed uitgepakt dan ik dacht. Ik heb hier wel van geleerd en ga in mijn volgende opdracht de vooruitgang laten zien.
​
Ik heb zelf ook nog een paar shots gefilmd en dat is goed gelukt. Door deze opdracht heb ik zelf vooruitgang gezien in mijn werk en ben hier ook echt blij mee. Het eindresultaat van de opdracht klopt goed bij het concept. Ook heb ik alle shots die ik op mijn shotlist had staan in de video verwerkt. In de realisatie zijn nog wel extra shots gekomen en er zijn nog kleine aanpassingen gedaan in het script. Dit heeft de video verbeterd.
Ik heb tijdens deze opdracht ook geleerd dat
het belangrijk is om tijdens het filmen meer te filmen dan dat je eigenlijk gepland had. Ook ben ik blij dat de samenwerking met het E-Mobilitypark en met de acteurs goed werkte. Toen er een auto en een laadpaal geregeld moesten worden voor de opnames kon dat gelijk geregeld worden. Ook als er een pitch gegeven moest worden kon dit al heel snel. Hierdoor heb ik ook goed mijn deadline kunnen aanhouden. Ik hoop dit in volgende opdrachten ook zo mee te maken.